SBF

 

De Beatrice Foundation (SBF) is een stichting die zich inzet om studerende jong volwassenen financieel te ondersteunen. Op deze manier kunnen zij als zij de studie af hebben een structurele bijdrage leveren aan verbeteren van de sociale en/of economische situatie van het land en het arme bevolkingsdeel helpen.

De stichting heeft zich het afgelopen jaar ingezet om financiële steun te verwezenlijken voor de studiekosten en het levensonderhoud van Beatrice, zodat zij haar studie kon afmaken. Inmiddels hebben we het heuglijke nieuws mogen ontvangen dat zij haar studie Social Work succesvol heeft afgerond. Op het moment zijn we bezig met de uitbreiding van de financiële hulp voor andere Keniaanse studenten. Beatrice zal hierbij een belangrijke rol blijven spelen. Ze blijft actief voor de stichting als contactpersoon in Mombasa.

Lonne heeft Beatrice ontmoet tijdens haar reis naar Kenia in 2009, toen zij vrijwilligerswerk heeft gedaan in een weeshuis in Mombasa. Met het restant van sponsorgeld voor deze reis en met wat aanvulling van privégelden, heeft Beatrice het eerste jaar van haar studie af kunnen maken. Sinds dit sponsorgeld op is, is de stichting in het leven geroepen om de steun aan Beatrice voort te zetten en daarna soortgelijke steun te bieden aan andere Keniaanse studenten.

Vanaf 6 mei 2011 zijn we een stichting (Kvk-nummer: 52688186)  en kunnen we sponsorgelden ophalen.

Flyer SBF 2013